Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την ευχαρίστηση να παρακολουθήσουμε ζωντανά το νέο συγκρότημα Bite the Bat, που αποτελεί ένα tribute band στον Ozzy Osbourne.

Έτσι, με την ευκαιρία αυτή, συνομιλήσαμε με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος και ένα από τα παλαιότερα μέλη του κυπριακού metal, τον Τζίμη Μαυρομμάτη ή… JimOzzy όπως τον άκουσα να τον αποκαλούνε εκείνη τη βραδιά!

-Να λοιπόν ένα νέο project για εσένα Jimmy, οι Bite the Bat που είναι στην ουσία μια μπάντα αφιερωμένη στον Ozzy Osbourne. Μίλα μας για την ιδέα της δημιουργίας του.

«Η ιδέα έπεσε απο τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας δηλαδή τον Κύπρο Καραβιώτη , Khatch και George Yilditzian και το βρήκα πραγματικά φοβερή ιδέα. Εξάλλου λίγα χρόνια πριν με τον Κύπρο είχαμε αρχίσει Tribute στους Black Sabbath με άλλη μπάντα που είμασταν μαζί. Αυτό το tribute έρχεται καπάκι με το προηγούμενο. Πάντα γούσταρα να κάνω ένα project με τους George και Khatch που τους θεωρώ φοβερό δίδυμο σαν μουσικούς και σαν χαρακτήρες (χρυσά παιδιά). Ο Κύπρος φυσικά και αυτός είναι καλό παιδί και φοβερός drummer».

-Κάποιες πληροφορίες που είχα ήταν πως αρχικά η ιδέα σας ήταν να διασκευάζεται Scorpions. Αληθεύουν και αν ναι, τι σας έκανε να αλλάξετε γνώμη;

«Αυτό είναι ένα άλλο project με διαφορετικά members τα οποίο επιδιώκω μέσα στην επόμενη χρονιά, είχαμε ήδη αρχίσει πρόβες κλπ αλλά διακόψαμε λόγω φόρτου …εργασίας 🙂 Ήταν πάντα ένα από τα ονειρά μου ένα tribute στους Scorpions, ένα γκρουπ που πραγματικά, συνεπήρε, επηρέασε εμένα και πολλούς άλλους της γενιάς μου. Θεωρώ ότι θα γίνει δυνατόν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες με τα υπόλοιπα παιδιά».

-Δώσατε ήδη το πρώτο σας live στην οποία (τουλάχιστον για εμένα) τα πήγατε εξαιρετικά, με πολλά υπέροχα κομμάτια στο set list σας. Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από αυτή την εμφάνιση;

«Μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι. Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Η ανταπόκριση του κόσμου δεν ξέρω μιας και τα κομμάτια του Ozzy σε πολλούς είναι άγνωστα (πολλοί περίμεναν να ακούσουν Black Sabbath) αλλά εμείς θα συνεχίσουμε, διότι το γουστάρουμε και φιλοδοξούμε να παίξουμε και σε άλλα venues και σε άλλες πόλεις και είμαι σίγουρος πως θα αρέσουμε».

-Υπάρχει περίπτωση να δούμε και άλλα κομμάτια να προστίθενται σε αυτό το setlist που ακούσαμε στο DownTown;

«Ναι σίγουρα, το setlist θα επεκταθει περισσότερο και με άλλα φοβερά κομμάτια…»

-Τέλος, μίλησέ μας και για τα υπόλοιπα project που συμμετέχεις και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον.

«Το επόμενο project θα είναι το Tribute to Scorpions και η ανασύσταση των Neon Knights. Φυσικά πάντα είμαι πρόθυμος και ανοικτός και σε άλλα projects αν με ζητήσουν σαν guest ή οτιδήποτε άλλο, διότι πιστεύω έχω ακόμη αρκετά να προσφέρω».

-Και βέβαια έχεις Τζίμη! Θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη, πραγματικά νιώθω υπέροχα όταν συζητώ μαζί σου για μουσική και ιδιαίτερα για τα πράγματα που κάνεις όλα αυτά τα χρόνια στη metal σκηνή της Κύπρου. Μπορείς να κλείσεις αυτή την συνέντευξη όπως επιθυμείς.

«Η Rock και Metal σκηνή στην Κυπρο χρειάζεται νέο αίμα για να διατηρηθεί και να δυναμώσει, spread the disease out there and keep fighting for metal…»