Το νέο άλμπουμ των Arrayan Path, “Dawn of Aquarius” έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στον κόσμο αλλά και στον τύπο σε ολόκληρο το κόσμο! Για το λόγο αυτό βρήκαμε τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Νικόλα Λεπτό και του κάναμε κάποιες ερωτήσεις για τη νέα δουλειά, αλλά όχι μόνο!

Νικόλα καλησπέρα και καλωσόρισες στο Chromium Sun. Το νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε και θέλω να μας πεις ορισμένα πράγματα γι αυτό. Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα όταν κρατάς στα χέρια σου για πρώτη φορά το νέο σου δίσκο; Αλλάζουν με τον καιρό αυτά τα συναισθήματα;

«Τα συναισθήματα Αντώνη είναι πάντα τα ίδια. Κρατάς στα χέρια σου κάτι που γεννήθηκε από το μηδέν. Από μια ιδέα που είχες ενώ ήσουν στο μπάνιο, η ενώ οδηγούσες στο highway. Αυτή η ιδέα δουλεύτηκε, παρουσιάστηκε στα άλλα μέλη, το δουλέψατε, το αλλάξατε και το ηχογραφήσατε. Και ξαφνικά αυτή η μικρή ιδέα είναι ένα ολοκληρωμένο τραγούδι το όποιο τραγουδούν μαζί σου στη σκηνή οι οπαδοί της μπάντας. Είναι αυτά που αφήνεις πίσω. Είναι η μουσική σου κληρονομιά! Οπότε ναι, τα συναισθήματα είναι απίστευτα!»

Το “Dawn of Aquarius” συνοδεύει την ιστορία της θεάς Κάλι. Πως προέκυψε αυτό το συγκεκριμένο θέμα;

«Η μπάντα πάντα έγραφε χωρίς στιχουργικούς περιορισμούς. Όλες οι μυθολογίες, όλες οι κουλτούρες και στην ουσία οτιδήποτε νοιώσουμε εμείς ότι μαζί με την μουσική μπορούν να δημιουργήσουν κάτι που θα αγγίξει τον κόσμο. Θέλαμε κάτι σκοτεινό και ερεβώδες. Η Kali είναι όλα αυτά αλλά και ακόμα περισσότερα. Και εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για αυτή τότε γίνεται η ανατροπή. Είναι απρόβλεπτη όσο δεν πάει!»

Στο review μου για το άλμπουμ, γράφω πως οι Arrayan Path με αυτό το άλμπουμ πηγαίνουν τη μουσική τους ένα βήμα πιο μπροστά. Εσύ όμως σαν ένας από τους βασικούς δημιουργούς της μουσικής της μπάντας τόσο καιρό, συμφωνείς;

«Το ακούω συχνά αυτό για τις μπάντες και πραγματικά δεν ξέρω τι σημαίνει. Μπροστά που? Και που ξέρουμε ότι το μπροστά είναι καλό και το πίσω είναι κακό? Χαχα! Είναι όλα καλή μουσική και κακή μουσική. Νομίζω ότι γράψαμε πολύ καλή μουσική για το Aquarius. Τώρα, όσον αφορά τον τρόπο που δουλέψαμε, εδώ ναι μάλιστα, ήταν ένα βήμα μπροστά γιατί με κάθε δίσκο βελτιωνόμαστε σαν μουσικοί αλλά και σαν παραγωγοί (αφού μόνοι μας κάναμε την παραγωγή). Αποφύγαμε πολλά λάθη του παρελθόντος αν και πιθανών να κάναμε κάποια καινούργια. Η ουσία όμως είναι ότι γράψαμε ένα πολύ καλό άλμπουμ που θα είναι σαν σημείο αναφοράς για το μέλλον».

Βρίσκω το άλμπουμ πολύ ποικίλο μουσικά, με τη βάση πάντα να παραμένει το Power Metal, όμως υπάρχουν κομμάτια με πιο επική διάθεση, άλλα που είναι πιο σκοτεινά, άλλα που είναι γρήγορα και άλλα πιο αργόσυρτα. Αυτή η ποικιλία πηγάζει από κάπου ή απλά έτσι τυχαίνουν να γράφονται τα κομμάτια;

«Mπορώ να πω ότι ήταν τυχαία. Αυτό το οποίο ήταν κάπως προγραμματισμένο ήταν η αύξηση των ανατολίτικων μελωδιών και αυτό καθαρά λογω στιχουργικού περιεχομένου. Επίσης σε αυτό το άλμπουμ δουλέψαμε με τον Κικη Αποστόλου σε 5 η 6 κομμάτια αφού ο Παρης Λάμπρου αποχώρησε, έτσι αυτό πιθανών να έπαιξε κάποιο ρόλο στο πως κατέληξαν να είναι τα κομμάτια, κυρίως ενορχηστρωτικα αφού μουσικά λογω του ότι οι μελωδίες γράφονται κυρίως από μένα, δεν επηρεάστηκε τόσο ο ήχος μας. Πάντως φροντίσαμε τα τραγούδια να μπουν στο άλμπουμ με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει εναλλαγή των tempos αλλά και των συναισθημάτων».

Οι κριτικές μέχρι στιγμής νομίζω πως είναι εξαιρετικές, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως ανακηρύχθηκε ως άλμπουμ του μήνα στο μεγαλύτερο ελλαδίτικο περιοδικό, το Metal Hammer. Πως νοιώθεις γι αυτό;

«Νοιώθουμε πάρα πολύ όμορφα! Ξέρεις, καθώς γράφεις ένα άλμπουμ, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου σκέφτεσαι την πιθανότητα να μην είναι τόσο καλό όσο πιστεύεις. Κάποτε μπορεί να το νοιώσεις και από τον περίγυρο σου. Έτσι όταν έρχονται οι πολύ καλές κριτικές και η επιβεβαίωση πως ‘ναι ρε φίλε ο δίσκος είναι πολύ καλός’, εκεί νοιώθεις κάπως δικαιωμένος αλλά περισσότερο ανακουφισμένος!»

Υπάρχουν σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις των Arrayan Path σε Κύπρο και εξωτερικό; Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια από τα σχέδιά σας για τη προώθηση του άλμπουμ;

«Ναι θα γίνουν κάποια live στην Κύπρο εννοείται. Έχουμε ήδη κλείσει και για Αθήνα και ελπίζω να ακολουθήσουν κι’αλλα».

Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να μας πεις και λίγα πράγματα για τους Warlord, που νομίζω πως ως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, είναι κάτι που θα σε ρωτούν συνέχεια. Ακούσαμε για νέες εμφανίσεις προς τα μέρη μας το καλοκαίρι (εννοώ στην Ελλάδα και τις γύρω περιοχές). Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο;

«Κάποια στιγμή είχαμε μια προσφορά για κάποιες εμφανίσεις σε Ελλάδα και όχι μόνο αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο όχι. Νομίζω οι Warlord πρέπει να κυκλοφορήσουν δίσκο πριν ξαναβγούν για live».

Πες μας λίγα πράγματα για τον Tsamis και σε τι φάση βρίσκεται σήμερα. Σκέφτεται να γράψει νέο άλμπουμ;

«Μα έχει ήδη ανακοινωθεί συμβόλαιο με την Frontiers για καινούργιο δίσκο. Το πότε είναι το θέμα. Έχω πάρει κάποια demos αλλά σε πολύ πρώιμη μορφή οπότε δεν μπορώ να πω και πολλά. Ελπίζω πραγματικά μέσα στο 2018 να κυκλοφορήσει ο δίσκος. Όλοι ανυπομονούμε!»

Νικόλα ευχαριστώ γι αυτή τη συνέντευξη, είναι πάντα χαρά μας να σε φιλοξενούμε στη σελίδα μας. Μπορείς να κλείσεις όπως επιθυμείς.

«Ευχαριστώ για την συνέντευξη Αντώνη και ελπίζω να σας δούμε όλους εκεί μπροστά πρώτη γραμμή στα επερχόμενα μας live!»