Παρότι κουρασμένος από την προηγούμενη νύχτα, εντούτις βρήκα το κουράγιο να ξεφύγω από το τζάκι και τον καναπέ, και να κατεβώ στο Rocka Rolla του Θέου για την συναυλία των Receiver και των Dragonbreath.

Γράφει ο Άρης Ιωάννου

Την βραδιά άνοιξαν οι Receiver, οι οποίοι έπειτα από μεγάλο διάστημα απουσίας από τα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, έκαναν ένα δυνατό comeback. Για να εξηγήσω∙ τα παιδιά είχαν μια σχετική απουσία από το metal στερέωμα της Κύπρου ως μπάντα, γιατί ως άτομα και προσωπικότητες, έχουν σχεδόν όλοι τους side or main projects, και όλοι τους στήριζαν και στηρίζουν ακόμα ενεργά την κυπριακή metal σκηνή.

Πίσω στους Receiver λοιπόν, που έχοντας πλέον την Νικολέττα Κυπριανού ως frontwoman, έκαναν έντονη την παρουσία τους από την πρώτη κιόλας στιγμή. Με ένα ένθερμο κοινό και με σχεδόν γεμάτο το μαγαζί, οι δύο κιθάρες, το μπάσο και τα ντραμς των Receiver, ξεχείλισαν στα νεοφερμένα ηχεία που μεταφέρθηκαν εκεί ειδικά για την συναυλία. Ήταν όντως μαγευτική η προσέγγιση τους στο metal, και, όντας τιτανομέγιστος οπαδός του Steve Harris,  η εκτέλεση τους στις διασκευές Iron Maiden που μας χάρισαν, μας εξέπληξε. Out of the Silent Planet από Νικολέττα Κυπριανού=πολλά δυνατό!!

Αρκετά δεμένοι μεταξύ τους, παθιασμένοι, ενθουσώδης και με όρεξη για να μας καταπλήξουν, έπαιξαν τόσο νέα, όσο και παλιά κομμάτια. Καλή επάνοδο στην Κυπριακή metal σκηνή guys…

Οι Receiver είναι

Νικολέττα Κυπριανού-φωνητικά
Αντρέας Κυριάκου- κιθάρα/φωνητικά
Χαράλαμπος Βασιλείου-κιθάρα
Λοϊζος Κουκουμάς-Μπάσο
Γιάννης Ξάνθου-ντραμς

Playlist:

 1. Intro (Golden Axe Wilderness)
 2. Trespasser
 3. Starchaser
 4. Falling to Dust
 5. Transylvania (Iron Maiden)
 6. Out of the Silent Planet (Iron Maiden)
 7. Arrow
 8. Unite

 

Την σκυτάλη πήραν οι Dragonbreath, με παρουσία στο χώρο της κυπριακής metal σκηνής από το 2009. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο Power of The Night festivals, ενώ είχαν διάφορες αλλαγές στο lineup τους πριν καταλήξουν στο τωρινό∙δύο κιθάρες, μπάσο, φωνή, ντραμς. Παρόλο που είναι μια μπάντα με αρκετά μεγάλη απήχηση στο metal κοινό της Κύπρου, πραγματοποιούν σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις λόγω απουσίας μελών τους στο εξωτερικό για σπουδές.

Εν πάσει περιπτώση και για να φτάσω στο ζουμί της υπόθεσης, το show των παιδιών ήταν χορταστικό. Τα μεγάφωνα που ήρθαν ειδικά για το live πραγματικά έκαναν αρκετή δουλειά. Ωραίος στρογγυλός ήχος, χωρίς αχρειάστες εξάρσεις και υπερβολές. Με τρελή ενέργεια στη σκηνή και την στήριξη των παρόντων στο μαγαζί, μας έπαιξαν παλιά κομμάτια τους που είχαν κυκλοφορήσει σε παλιότερο demo τους, καθώς και ‘νέα’ από το single/EP τους του 2015. Το μίγμα power/epic metal των εγχόρδων, σε συνδυασμό με τα φωνητικά του Χρίστου που σε κάποιες φάσεις θυμίζουν Dickinson, και το στιβαρό παίξιμο του Βαγγέλη στα ντραμς, δένουν πραγματικά εξαίσια ως σύνολο. Ναι, τα παιδιά τα έδωσαν όλα και διάπρεψαν, φοβερό αποτέλεσμα. Ωραίοι!!

Οι Dragonbreath είναι

Χρίστος Καραμιχάλης-φωνητικά
Μάριος Μιχαήλ-μπάσο
Αντρέας Μιχαήλ-κιθάρα
Δημήτρης Κυπριανού-κιθάρα
Βαγγέλης Μουτάφης-ντραμς

Playlist

 1. Atlantis
 2. Deadly Strike
 3. The curse
 4. Fight on
 5. 1974
 6. Warrior Within
 7. Achilles’ Revenge
 8. Thermopylae
 9. Red sharks (Crimson Glory)
 10. The eyes never lie
 11. Smirni’s Inferno
 12. Heavy Metal Madness
 13. Braveheart

Όχι μόνο έχουμε εξαίρετους μουσικούς στο νησί, αλλά γίνεται και σκληρή δουλειά από όλους.

Αυτά.

Cheers