Πρώτο review για το 2019 και παράλληλα πρώτο review από την επανεκκίνηση του Chromium Sun! Καλή αρχή λοιπόν, με το άλμπουμ των VOIDNAUT με τίτλο “Nadir“.

Ας ξεκινήσουμε με τα τυπικά: Οι VOIDNAUT είναι από την Αθήνα και δημιουργήθηκαν το 2015 από τον Κώστα Κρίκο και τον Steve Venardo. Η μπάντα ξεκίνησε σαν ένα μικρό project των δύο προαναφερόμενων κυρίων, ενώ λίγο αργότερα μπήκαν σε αυτήν και οι Κώστας Αλεξάκης (ο ντράμερ των ΘΕΩΝ ACID DEATH) και ο Κώστας Τασάκος (ex-DOUBLE SQUARE). Αμέσως οι τέσσερεις άρχισαν να συνθέτουν δικό τους υλικό.

Αποτέλεσμα αυτής της άμεσης δουλειάς που έπιασε το κουατρέρο, είναι το άλμπουμ “Nadir“. Ένα άλμπουμ που περιέχει 10 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 38 λεπτών (και 29 δευτερολέπτων για τους μανιακούς της ακριβείας). Η παραγωγή και η μίξη του άλμπουμ έγινε από τον Fotis Benardo (SIXFORNINE ,ex-SEPTICFLESH) στα Devasound Studios και το master από τον Steve Lado (TARDIVE DYSKINESIA).

Αφού τελειώσαμε τα… διαδικαστικά, ας περάσουμε στην ουσία. Ο ήχος των VOIDNAUT κινείται σε Αμερικάνικα μονοπάτια, με βάσεις συγκροτήματα όπως οι DISTURBED και οι PANTERA. Αρκετά μελωδικοί και σε περισσότερο mid tempo ρυθμούς, οι Αθηναίοι φαίνονται ορεξάτοι και γεμάτοι ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες ξεπηδούν μέσα από τα κομμάτια τους. Κάποια από αυτά θα αγαπηθούν από όσους ακολουθήσουν την μπάντα στο μουσικό τους ταξίδι, όπως το “Control” ή το “Road to Nowhere” (άκουσα λίγο QUEENSRYCHE στην αρχή, ή είναι η ιδέα μου;) ή/και το πιο γρήγορο “Savage World“.

Σε γενικές γραμμές πέρασα πολύ καλά ακούγοντας το άλμπουμ και περιμένω πολλά περισσότερα από τα παιδιά, που έχουν πολλές συνθετικές δυνατότητες (αν μη τι άλλο)!

Tracklist:
1. Nadir
2. Back From The Grave
3. Hunted
4. This Pain Of Mine
5. Control
6. Porcelain Lady
7. Damage Done
8. Scarred For Life
9. Road To Nowhere
10. Savage World

VOIDNAUT -
8 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Eνδιαφέρουσες ιδέες, μελωδικοί,πολλές συνθετικές δυνατότητες.
Cons
Aκούμε τις επιρροές τους ίσως λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
Σε γενικές γραμμές πέρασα πολύ καλά ακούγοντας το "Nadir" και περιμένω πολλά περισσότερα από τα παιδιά, που έχουν πολλές συνθετικές δυνατότητες (αν μη τι άλλο)!
Performance8
Songwriting8
Originality7
Production8.5
Emotional Impact7.5
Musicianship8.5
Ease Of Listen8.5
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one