Οι STORMCAST όχι μόνο επέστρεψαν, αλλά γρήγορα-γρήγορα κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους άλμπουμ και φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Μπορεί να μετακόμισαν Αγγλία, μπορεί να είχαν αλλαγές στο line up, όμως δηλώνουν παρών και μας κάνουν να χαμογελάμε από ικανοποίηση.

Το άλμπουμ τους με τίτλο “The Ghost Eater” κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και μουσικά έχει διαφορές από το ντεμπούτο τους “Frame of Mind”. Οι διαφορές αυτές ήταν λογικό να συμβούν, καθώς άλλαξε η διαδικασία συγγραφής των κομματιών.

Ο ιθύνων νους των STORMCAST, ο Μάικ Αγκαστινιώτης μάζεψε τα riffs και τις ιδέες που είχε καταγράψει τα τελευταία 2 με 3 χρόνια και μαζί με τον Παναγιώτη Χρυσοστομίδη, έγραψαν την βάση των κομματιών. Στην συνέχεια προστέθηκε ο εκπληκτικός ντράμερ, Alex Landenburg (MEKONG DELTA, ANGELS CRY, CYHRA, LIGHT & SHADE, ex-ANNIHILATOR, ex-LUCA TURILLI’S RHAPSODY), ο οποίος πρόσθεσε πολύ δύναμη στο άλμπουμ με την τεχνική του και τις ιδέες του.

Το “The Ghost Eater” έχει διάρκεια 37,5 λεπτά κατανεμημένα σε 6 κομμάτια. Από το πρώτο κι όλας κομμάτι, το “Hyperion” φαίνεται η διάθεση για ένα φρέσκο ατμοσφαιρικό melodic death/black metal. Δεν υπάρχουν πλέον πλήκτρα, όπως θα διαπιστώσατε και από την προηγούμενη παράγραφο, παρόλα αυτά τα εκπληκτικά riffs, το επιβλητικό μπάσο και το τρομερό παίξιμο στα drums, δίνουν την ατμόσφαιρα που χρειάζεται για ένα τέτοιου είδους άλμπουμ. Εμφάνιση κάνουν και τα καθαρά φωνητικά του Μάικ, τα οποία είναι βελτιωμένα πολύ.

Τέλος, ειδική αναφορά νομίζω πως πρέπει να γίνει στο instrumental “Petrichor” το οποίο θα μπορούσε άνετα να ντύνει με την μουσική του κάποια ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή (θαυμάσια ιδέα). Πραγματικά το βασικό riff του μου έχει κολλήσει στο μυαλό και πολλές φορές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να το έχω στο μυαλό μου σε στιγμές που κάνω κάτι παντελώς άσχετο.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω και το επικοινωνιακό κομμάτι των STORMCAST, δείγμα πως έχουν περάσει ατελείωτες ώρες για να φτιάξουν making-of videos και άλλα καλούδια, ώστε να προωθήσουν την μουσική τους. Απαραίτητο συστατικό στην εποχή μας ώστε να ξεχωρίσεις μέσα από τις εκατοντάδες μπάντες που κυκλοφορούν τις δουλειές τους κάθε μήνα!

Σίγουρα το “Ghost Eater” είναι ένα (τουλάχιστον) βήμα μπροστά για τους νέους STORMCAST, που δείχνουν όρεξη για περισσότερα πράγματα!

Tracklist:
1. Hyperion
2. Resonance
3. The Ghost Eater
4. The Apprentice
5. Petrichor
6. Lushai Hills

STORMCAST -
8.1 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Σπάνια βάζω πάνω από 8 στην αυθεντικότητα, αλλά το γεγονός πως μου κόλλησαν στο μυαλό τα κομμάτια, με ώθησε να βάλω 9!
Cons
Δεν είναι άλμπουμ που ακούγεται οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα κακό!
Μου άρεσε πολύ πως δούλεψαν οι STORMCAST για το άλμπουμ και φαίνεται πως θα έχουμε πολλά καλά νέα από αυτούς στο άμεσο μέλλον!
Performance8
Songwriting8
Originality9
Production8
Emotional Impact9
Musicianship8
Ease Of Listen7
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one