Το Σάββατο (19/1) ο Gus G επισκέφτηκε για ακόμη μία φορά το νησί μας, αυτή τη φορά με την προσωπική του μπάντα στο Savino Live της Λάρνακας.

Του Κυριάκου Αποστόλου
Φωτογραφίες: Άντρη Γεωργίου (The way I see things Photography)

Ο βιρτουόζος κιθαρίστας που πρόσφατα κυκλοφόρησε το εξαιρετικό «Fearless», παρέα με τους Dennis Ward (Pink Cream 69) και Felix Bonhke (drummer των Edguy και Avantasia), «μάγεψαν» τον κόσμο που τίμησε αυτή τη βραδιά, όπου στήθηκε ένα party σε ρυθμούς Hard&Heavy Power Metal.

Ο Gus G δίχως αμφιβολία ανήκει στους κορυφαίους κιθαρίστες της γενιάς του, και αυτό αποδείχτηκε και στη σκηνή του Savino, όπου ηγήθηκε της εμφάνισης του προσωπικού του project, σε αυτό που συμμετέχουν σπουδαία πρόσωπα της σκηνής μας.

Οι αξιοπρόσεκτες κυκλοφορίες με «θρυλικά» ονόματα του χώρου συνεχίζονται, και στο «Fearless» συμβαίνει ακριβώς το… ίδιο! Πάμε όμως στην απόδοση του. Λίγο πριν τις 00.00 και ενώ το κλαμπ γέμιζε, εκείνος ανέβηκε στη σκηνή με φοβερό «αέρα», αλλά και διάθεση για να τα… «σπάσει».

Το «Fearless» είχε τη μερίδα του λέοντος, με κάποιες εκπλήξεις να συμπληρώνουν το setlist της βραδιάς. Ο ίδιος άνετος, και φανερά χαρούμενος, απολάμβανε την αποθέωση που λάμβανε από όλους.

Ο Gus G και οι συμπρωταγωνιστές του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με τις «ασπρόμαυρες» Jackson να παίρνουν φωτιά στα χέρια του. Σίγουρα το… «Let It Go» ήταν στις κορυφαίες στιγμές, όπως και τα «Cold Sweat», «Money For Nothing» που ακούστηκαν με έναν μοναδικό τρόπο από τους συντελεστές. Όλα τα instrumental μέρη της βραδιάς ακούγονταν «κρύσταλλο», ενώ το «Bark At The Moon» σίγουρα τρέλανε τους λάτρεις του Ozzy και όχι μόνο…

Ο Gus γνωρίζει πως να διασκεδάζει τους fans και συγχρόνως να ξεδιπλώνει τα ταλέντα του, πάνω στη σκηνή. Τον περιμένουμε ξανά, είτε solo, είτε με την παρέα των Firewind που τόσο λατρεύεται στο νησί μας.

Setlist:
Fearless
My Will Be Done
Burn
Mr. Manson
Vengeance
Don’t Tread on Me
What Lies Below
Letting Go
Cold Sweat (Thin Lizzy cover)
Big City
The Fire and the Fury (Firewind song)
Force Majeure
Money for Nothing (Dire Straits cover)
Thrill of the Chase
I Am the Fire

Encore:
Bark at the Moon (Ozzy Osbourne cover)
The Quest

Τέλος, όσον αφορά τους Fuse δεν έχω να γράψω πολλά, διότι δεν τους πρόλαβα από την αρχή, ωστόσο, έπραξαν αυτό που περίμενα να δω. Μία support μπάντα που ξέρει να βάζει την προσωπική της πινελιά, ξέρει να ξεσηκώνει τους πάντες όπου και αν εμφανίζεται. Οι Fuse έχουν παρών, και μέλλον.