Αυτό που λάτρευα πάντα στους FROZEN WINDS ήταν ο τρόπος που παντρεύουν το black metal με το ambient, δημιουργώντας ατμόσφαιρες αποπνικτικές με ακραία ξεσπάσματα. Στο νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Necromantic Arts” πάνε την μουσική τους ένα βήμα παραπέρα…

Τα 8 κομμάτια του άλμπουμ, είναι κυρίως μακροσκελή, με τον δίσκο να ξεπερνά σε διάρκεια την 1 ώρα (για 9 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα)! Σε αυτά θα ακούσετε πέρα από τα γνωστά στοιχεία των FROZEN WINDS και κάποια άλλα, που προσωπικά λάτρεψα στην μουσική τους.

Αυτά είναι αρχικά η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την μουσική τους, αλλά και τα γυναικεία φωνητικά που κάνουν πολύ πιο έντονη την παρουσία της από κάθε άλλη φορά. Η φωνή της Andrea έρχεται να δέσει πολύ όμορφα με την μουσική των FROZEN WINDS και φυσικά με τα… γρυλίσματα του AdΩnis.

Το άλμπουμ ξεκινά με το 13λεπτο “Martyria” του οποίου η μακροσκελή εισαγωγή δημιουργεί ένα έντονο ενδιαφέρον για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Στην ουσία λειτουργεί σαν μια μυσταγωγία που σε προετοιμάζει να ακούσεις το υπόλοιπο άλμπουμ. Εδώ ίσως να κρύβεται μια παγίδα, καθώς αυτόματα το άλμπουμ γίνεται δύσκολο να… χωνευτεί από μη μυημένους σε αυτό το είδος. Όμως δεν νομίζω πως τους απασχολεί ιδιαίτερα κάτι τέτοιο.

Ένα άλμπουμ που φαίνεται πως έχει δουλευτεί αρκετά από τα παιδιά και νομίζω πως τους έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένους από το τελικό αποτέλεσμα, όπως και σε εμάς άλλωστε…!

Tracklist:
1. Martyria (13:07)
2. The Watcher (Bandar) (08:55)
3. Fire God (04:35)
4. Seven Astral Gates (13:49)
5. Fifty Names (06:23)
6. Abomination Divine (08:14)
7. Paternal Triumvirate (06:17)
8. Necromantic Arts (08:39)

FROZEN WINDS - Necromantic Arts
7.9 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (3 votes)
Pros
Στο νέο τους άλμπουμ οι FROZEN WINDS πάνε την μουσική τους ένα βήμα παραπέρα.
Cons
Δυσκολοχώνευτο σε μη... μυημένους.
Ένα άλμπουμ που φαίνεται πως έχει δουλευτεί αρκετά από τα παιδιά και νομίζω πως τους έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένους από το τελικό αποτέλεσμα, όπως και σε εμάς άλλωστε…!
Performance8
Songwriting8
Originality8
Production8
Emotional Impact8.5
Musicianship8
Ease Of Listen7
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one