Σαν βόμβα μου έσκασε το άλμπουμ του JOAKEM!

Ποιος είναι όμως ο Joakem; Κατά κόσμον γνωστός ως Στέλιος Ιωακείμ, είναι ο φιναλίστ του διαγωνισμού “The Voice of Greece” του 2018! Ένα παιδί που ασχολείται με την μουσική από τα 6 του χρόνια, παίζοντας πιάνο, ενώ όσο μεγάλωνε διεύρυνε τους ορίζοντές του συμμετέχοντας σε αρκετές μπάντες, με ποιο γνωστές τους (σε μένα) τους SLIGHTLY OFFENSIVE όπου παίζει πλήκτρα και τραγουδά, και φυσικά τους TORMENT στους οποίους είναι ο τραγουδιστής τους.

Ο JOAKEM λοιπόν, μετά από δύο singles (“The Path” και “Generation Z”) προχώρησε στη κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου του άλμπουμ. Πήρε λοιπόν τους Χρίστο Αγαθοκλέους (μπάσο), Ηλία Χρυσοχό (κιθάρα) και James Wise (drums) για τις ηχογραφήσεις της πρώτης του ολοκληρωμένης προσωπικής προσπάθειας, που φέρει τον τίτλο “Mind Matter”.

Οκτώ κομμάτια ποικιλόμορφου στυλ, το οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε στο Progressive Metal, με εξαιρετικές ιδέες, δυναμικές κιθάρες και φυσικά την εξαιρετική φωνή του Στέλιου! Πρέπει βέβαια να αναφέρουμε πως πέρα των προαναφερθέντων μουσικών, στο άλμπουμ συμμετέχουν ως guests και οι Πέτρος Μιχαήλ (μπάσο), Στέφανος Μελετίου (drums), Παναγιώτης Ιωακείμ (drums), ο είμαι-παντού Μάριος Δανός (κιθάρα), ο Νικολής Χριστοδούλου (κιθάρα) και ο Χρίστος Πατσαλή (κιθάρα).

Προανάφερα πως τα κομμάτια έχουν διαφορετικό στυλ το κάθε ένα, κάτι που σου κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος του, σε σημείο που τα 45 λεπτά που διαρκεί να μην σου φαίνονται αρκετά, ενώ κάθε κομμάτι που μπαίνει είναι και μια μικρή έκπληξη! Τι να πρωτοαναφέρουμε; Το DreamTheater-ικό “The Path” (δεν είναι τυχαίο πως το αναφέρω πρώτο, καθώς είναι το προσωπικό μου αγαπημένο); Το “Terra” με το ξέσπασμα των brutal φωνητικών; Την εκπληκτική κιθάρα του “Resurgence”; Το stoner-ικό “Generation Z“; Ή την εισαγωγή με το πιάνο του “Departure”; Το κάθε κομμάτι έχει τουλάχιστον ένα στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό.

Τέλος, να προσθέσουμε την εξαιρετική παραγωγή του Χρίστου Χαραλαμπίδη (μαζί με τον Στέλιο φυσικά), το mastering του Άλεξ Ψαρουδάκη, ενώ το artwork το έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Παπαντωνίου.

Ένα άλμπουμ πολύ προσεγμένο από τον δημιουργό του, τον Στέλιο Ιωακείμ που έχει γράψει τα πάντα στο άλμπουμ, ενώ και ο Ηλίας Χρυσοχός έχει συμβάλει σε κάποια σημεία. Εξαιρετικό από κάθε άποψη. Οι φίλοι του Progressive θα πρέπει να σπεύσουν να το ακούσουν!

JOAKEM – “Mind Matter”
9.2 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Ποικιλόμορφο στυλ με εξαιρετικές ιδέες!
Cons
Ίσως αυτή η ποικιλία να μην ακούγεται εύκολα στα αυτιά κάποιων...
Εξαιρετικό από κάθε άποψη. Οι φίλοι του Progressive θα πρέπει να σπεύσουν να το ακούσουν!
Performance9.5
Songwriting9.5
Originality8.5
Production9
Emotional Impact10
Musicianship9.5
Ease Of Listen8.5
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one