Πέρασε μόλις ένας χρόνος από την προηγούμενη δουλειά των ARRAYAN PATH, το “Dawn of Aquarius” και οι Power metallers επιστρέφουν με ένα νέο, διπλό άλμπουμ! Μιλάμε για το 7ο συνολικά άλμπουμ του συγκροτήματος, που βρίσκεται σε πολύ δημιουργική φάση (κυκλοφορεί ένα άλμπουμ κάθε χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια).

Με τον τίτλο “Αρχέγονοι” αλλά και το εξώφυλλο με την περικεφαλαία, καταλαβαίνει κανείς αμέσως που οι ARRAYAN PATH επιστρέφουν στις ρίζες τους, τουλάχιστον όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι και τη θεματολογία με την οποία καταπιάνονται.

Η ακρόαση του άλμπουμ απαιτεί χρόνο, κυρίως γιατί μιλάμε για μια μεγάλη σε διάρκεια δουλειά (περίπου 84 λεπτών), στην οποία υπάρχει μεγάλη ποικιλία που εξερευνά κάθε πιθανό μονοπάτι του Heavy/Power Metal. Αλλά όταν του δώσεις τον χρόνο που απαιτεί, σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Το άλμπουμ είναι εξαιρετικό και ίσως ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα τα τελευταία χρόνια!

Η μουσική «άνεση» των ARRAYAN PATH να δημιουργούν μουσική σε συνδυασμό με την φωνάρα του Νικόλα Λεπτού (για τον οποίο επιμένω πως διαθέτει την καλύτερη φωνή σε Ελλάδα και Κύπρο), κάνει τον δίσκο να κυλάει εύκολα και αφού τον έχεις αποστηθίσει και πλέον τραγουδάς τα ρεφραίν μαζί με τον Νικόλα.

Στο άλμπουμ, πέρα από τα γνωστά όργανα, υπάρχουν και άλλα που προσδίδουν διάφορες πτυχές στη μουσική των ARRAYAN PATH. Κατά τη διάρκειά του θα ακούσουμε λαούτο, βιολί, πνευστά, όργανα που μας μεταφέρουν στην Ανατολή ή/και στην ελληνική μουσική παράδοση.

Ένα άλμπουμ εξαιρετικό από κάθε άποψη, από τα καλύτερα Heavy/Power Metal που άκουσα τον τελευταίο χρόνο. Οι ARRAYAN PATH επέστρεψαν στις ρίζες τους και πρόσφεραν μουσική που θα ικανοποιήσει παλιούς και νέους φίλους της μπάντας. Και το καλύτερο; Το έκαναν έτσι… απλά!

Tracklist:

Disc 1
1. Weaving the Web of Destiny (06:48)
2. Rod of Asclepius (07:14)
3. Seven Against Thebes (06:23)
4. Sins of Pandora (05:06)
5. The Words of Menelaus (06:01)
6. Bellerophon (Forged by the Blacksmith) (07:25)
7. Thisbe’s Blooded Veil (02:36) instrumental
Disc 2
1. Lion of Amphipolis (06:00)
2. Blood of the Sphinx (06:03)
3. Nemesis (04:58)
4. Eastern Sands (05:07)
5. Where the Hydra Hides (04:57)
6. King of Argos (05:35)
7. Thermopylae 480 BC (09:44)

ARRAYAN PATH - “Archegonoi”
9 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Επιστροφή στις ρίζες
Cons
Μεγάλη διάρκεια, που θέλει χρόνο για να απορροφηθεί
Ένα άλμπουμ εξαιρετικό από κάθε άποψη, που οι ARRAYAN PATH δημιούργησαν έτσι… απλά!
Performance9
Songwriting9.5
Originality8.5
Production9
Emotional Impact9.5
Musicianship9.5
Ease Of Listen8
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one