Οι SANGREAL είναι ένα νέο project του Jahn Carlini (κιθάρες, GREAT MASTER) στο οποίο συμμετέχει ο Πάρης Λάμπρου (μπάσο, ASTRONOMIKON, ex-ARRAYAN PATH, ex-PRODIGAL EARTH, ex-DIPHTHERIA), μαζί με τους Gabriele Grilli (φωνή, ex-DOOMSWORD, ex-BATTLEROAR, ex-FURY N GRACE), Alessandro Battini (πλήκτρα, DARK HORIZON, GHOST CITY, ex-ORION), Francesco Russo (κιθάρες, ex-DESECREATE, ex-SHADOWS OF STEELl) και τον Φινλανδό Matti Auerkallio (ντραμς, KATRA, SOULFALLEN, ULTIMATIUM).

Το μουσικό στυλ του συγκροτήματος, όπως ίσως να καταλάβατε από τα συγκροτήματα στα οποία συμμετέχουν ή έχουν συμμετάσχει τα μέλη τους, είναι ο επικό power metal. Η φωνή του Grilli θα σας θυμίσει σε αρκετά σημεία τον Bruce Dickinson, ενώ η μουσική των SANGREAL είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με κάθε κομμάτι να αποτελεί μία ξεχωριστή οντότητα στο άλμπουμ. Αυτό συγκαταλέγεται στα θετικά, μιας και ο καθένας μπορεί να επιλέξει διαφορετικό κομμάτι ως αγαπημένο. Για παράδειγμα, δικό μου προσωπικό αγαπημένο, είναι το “Vision and Life” το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί κομμάτι των IRON MAIDEN σε κάποιο από τα άλμπουμ τους από το “Brave New World” και μετά!

Η μπάντα αρέσκεται σε mid-tempo ρυθμούς, δεν κολλάει όμως εκεί καθώς θα ακούσετε ανεβοκατεβάσματα στις ταχύτητές τους. Πολύ όμορφο το ακουστικό μέρος του “Samarithan”, πολύ ενδιαφέρον το πιάνο στο “The Prophet”, ενώ το μπαλαντοειδές “Martyr” κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους κάθε φορά που το ακούω.

Αυτό που καταφέρνουν οι SANGREAL είναι να πάρουν έναν ήχο που μεσουρανούσε στα 80s, να τον περάσουν από το δικό τους πρίσμα και να μας τον μεταφέρουν, φρέσκο στα αυτιά μας! Δύσκολο εγχείρημα, αλλά καθόλα πετυχημένο σε αυτό το πολύ αξιόλογο ντεμπούτο!

SANGREAL -
8.6 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Η μεταφορά του επικού μέταλ υπό το δικό τους πρίσμα
Cons
Η ομοιότητα της φωνής του Grilli με του Dickinson, ίσως να μην αρέσει σε κάποιους...
Καθόλα πετυχημένο και αξιόλογο ντεμπούτο!
Performance9
Songwriting9
Originality8
Production8
Emotional Impact9
Musicianship9
Ease Of Listen8
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
1. Samaritan 05:54
2. The Prophet 05:32
3. Anime Prave 05:02
4. Ring of Shelomoh 04:48
5. Vision and Life 03:24
6. Martyr 04:46
7. I Am That I Am 04:18
8. The Quest of the Holy Grail 04:53
9. Arise Today 03:33