9 μπάντες που απαγορεύεται να ΜΗΝ σας αρέσουν

Τα πάντα είναι θέμα γούστου, όμως το metalsuck.net παρουσίασε 9 συγκροτήματα που (σύμφωνα με την άποψή του) απαγορεύεται να ΜΗΝ σας αρέσουν.

Πάμε να τα δούμε:

Meshuggah

Λίγα συγκροτήματα έχουν τη φήμη που έχουν οι Σουηδοί groove metallers Meshuggah. Το να πείτε ότι δεν σας αρέσουν είναι (για πολλούς) σαν να λέτε πως δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά το metal. Παράλληλα, οι πιστοί φίλοι του συγκροτήματος αμέσως θα σκεφτούν πως δεν καταλαβαίνεται από μουσική. Γι αυτούς, το γεγονός πως δεν σας αρέσουν οι Meshuggah, πρέπει να είναι επειδή δεν μπορείτε να κατανοήσετε πράγματα όπως τα polyrhythms, ή πώς παίζονται τα 4/4 ή κάποια άλλη μουσική θεωρία.

Iron Maiden

Με τους Iron Maiden, βλέπουμε ένα σπάνιο παράδειγμα metal μπάντας που ακόμη και οι μη-μεταλ οπαδοί μπορούν να αγαπήσουν. Όλοι αγαπούν τους Iron Maiden, ακόμα κι αν αγαπούν τον Eddie ή φορούν μια από τις φανέλες του συγκροτήματος. Ως εκ τούτου, το να λέτε ότι δεν σας αρέσει η μουσική τους, δεν θα εξοργίσει μόνο τους metalheads, αλλά θα κάνει ακόμα και τους περιστασιακούς θαυμαστές της ροκ να αναρωτιούνται πόσο metalhead είστε πραγματικά.

Bad Brains

Αν και είμαστε 100% βέβαιοι ότι δεν το εννοούσαν έτσι, η υιοθέτηση του «PMA» (positive mental attitude) από τους Bad Brains ήταν μια ιδιοφυή κίνηση. Δεν σας αρέσουν οι Bad Brains; Ε, τότε πρέπει να είσαι από αυτούς τους ανθρώπους με αρνητική ψυχική διάθεση. Ως εκ τούτου, η κριτική αυτής της μπάντας ή η παραδοχή ότι δεν σας αρέσει η μουσική τους, δεν θα σας κρίνει μόνο για τα μουσικά σας γούστα, αλλά και τα… ψυχολογικά σας.

Neurosis

Δεδομένου του πόσο βαριά και σκοτεινή είναι η μουσική τους, το γεγονός ότι οι Neurosis έχουν τόσο μεγάλη βάση οπαδών, είναι εντυπωσιακό. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που οι οπαδοί τους είναι τόσο φανατισμένοι – επειδή οι Neurosis έχουν γίνει μια ενσάρκωση του underground, μιας άσχημης μουσικής που είναι επίσης πολύ όμορφη. Το να πεις ότι δεν σου αρέσουν, σημαίνει ότι δεν υποστηρίζεις ολόκληρη αυτή την έννοια, της ομορφιάς, του σκότους και του undergound.

Discharge

Όταν εμφανίζεται ένα ολόκληρο είδος από μπάντες που περιλαμβάνουν το «dis» στο όνομά τους, το πιθανότερο είναι ότι οι οπαδοί τους δεν θα δεχτούν το «όχι» για απάντηση. Οι Discharge δεν αγαπιούνται μόνο από τους οπαδούς τους. Είναι ιεροί. Αν παραδεχτείς ότι ποτέ δεν τους έχεις συμπαθήσει πραγματικά, γι ‘αυτούς θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα.

Death

Η αλήθεια είναι ότι, δεδομένης της εξέλιξής τους με το πέρασμα των χρόνων, οι οπαδοί των Death δεν μπορούν να απολαύσουν ξανά άλλη μπάντα με τον ίδιο τρόπο. Επίσης θεωρούν πως ΠΡΕΠΕΙ να σας αρέσει κάποιο άλμπουμ των Death, είτε πρόκειται για το ultra-thrash του “Scream Bloody Gore” είτε για την ογκώδη προοδευτικότητα του “Invidividual Thought Patterns“. Το να μην σου αρέσει ΚΑΝΕΝΑ άλμπουμ των Death, ωστόσο, είναι προφανώς πράξη… πολιτιστικού πολέμου.

The Misfits

Κάποτε ένας φίλος μου ομολόγησε ότι δεν του άρεσε πολύ η πανκ ροκ ή οι ταινίες τρόμου, και ως εκ τούτου δεν κατάλαβε ποτέ την απήχηση των Misfits. Προσπαθούσα να τον πείσω για ώρες ότι έκανε λάθος. Κοιτάζοντας πίσω, αισθάνομαι ακόμα πως ήταν άδικος, ανώριμος και νιώθω δικαιωμένος για τις πράξεις μου. Ποιος δεν αγαπά τους Misfits; Ο φίλος μου πρέπει να είναι βλάκας.

Entombed

Η επιρροή των Entombed στο death metal τους έχει βάλει σε ένα συγκεκριμένο βάθρο. Πολλές μπάντες βοήθησαν στον καθορισμό του είδους, αλλά λίγες χαίρουν τέτοιας εκτίμησης όπως οι Entombed. Εξαιτίας αυτού, το συγκρότημα υπερασπίζεται με τρομακτική αγάπη. Δεν αρκεί στους οπαδούς των Entombed να τους λέτε ότι δεν σας αρέσουν, αλλά πρέπει να το αιτιολογήσετε. Για πιο λόγο δεν σας αρέσουν;

Type O Negative 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως οι Type O Negative στην πραγματικότητα είναι ένα συγκρότημα που δεν άρεσε σε πολλούς. Ρομαντικό goth metal από κάποια παιδιά από το Brooklyn που κάνουν επίσης έναν σορό διασκευές κλασικών ροκ κομματιών. Είναι λογικό που αρκετός κόσμος δεν ενθουσιαζόταν. Όμως, μετά τον θάνατο του Pete Steele, αγαπιούνται παγκοσμίως και το να λες ότι τους αντιπαθείς θεωρείται ισοδύναμο με το να λες ότι δεν σου αρέσει η metal μουσική.

Latest Posts