Ανταπόκριση: Exarsis, Mirror, Bloodbrawl

Το απόγευμα της Κυριακής (6/11) στο DownTown της Λευκωσίας επιτέλους περάσαμε καλά μετά από αρκετό καιρό, υπό τους ήχους καθαρού μετάλλου. Οι συναυλίες τέτοιου είδους μας έλειψαν ελέω Covid-19 και μάλιστα σε κλειστό χώρο. Ο κόσμος τίμησε στο μέγιστο βαθμό την προσπάθεια της NSM Production, καθώς η προσέλευση ξεπέρασε τα 100 άτομα, παρόλο που η επόμενη μέρα ήταν εργάσιμη.

Οι Thrashers «Exarsis» επέστρεψαν στο νησί μας, μετά από το 2013 και έκαναν πανικό στη σκηνή του κλαμπ, χαρίζοντας μία ώρα γεμάτη old school μουσικής από το ιδίωμα που τιμούν και με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί τους ήταν ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της Κύπρου οι Mirror, ενώ η ευχάριστη έκπληξη ήταν μία τελευταία προσθήκη οι Bloodbrawl που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

Με τους νεοσύστατους άνοιξε η βραδιά, η οποία έκρυβε εκπλήξεις τελικά. Η πανδημία σε αρκετούς έκανε κακό, όμως στην περίπτωση των Bloodbrawl τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Μία παρέα με αξιόλογους μουσικούς έβαλε μπροστά ένα δημιούργημα στις αρχές του 2020, το οποίο μπορεί να καταφέρει πολλά, αρκεί να παραμείνει προσηλωμένο στη ταυτότητα του.

Μία μπάντα με έντονα στοιχεία μοντέρνου Thrash, επιρροές από Pantera, Dagoba, έμεινε στη σκηνή για πέντε κομμάτια, στη πρώτη απόπειρα ζωντανής εμφάνισης μετά τη δημιουργίας τους. Το πρόσημο άκρως θετικό, με συνοχή, γρηγοράδα και εκπληκτικό μπάσο σε αρκετές στιγμές. Ο Κωνσταντίνος στα φωνητικά, μας γύρισε χρόνια πίσω στα λατρεμένα 90s, ενώ η καλύτερη στιγμή τους αναμφίβολα ήταν το «Rot in Hell». Περιμένουμε την εμφάνιση τους με Rotting Christ (11/12), αλλά και τη βραδιά, όπου θα μας παρουσιάσουν ολόκληρη τη πρώτη δουλειά τους.

Setlist:
Innocent Blood
Burn It All
Rot In Hell
Thrasher
Rise
* Θα ανέβουν και οι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συναυλία.

Στη συνέχεια, η σκηνή παραδόθηκε ολοκληρωτικά στους «Mirror». Με το εκπληκτικό «The Day Bastard Leaders Die» στις αποσκευές τους, μας οδήγησαν σε «καθαρά» Heavy Metal μονοπάτια. Δώδεκα κομμάτια από τη δισκογραφία τους ταρακούνησαν για τα… καλά τον κόσμο που απόλαυσε το γκρουπ, που ήταν σε εξαιρετική φόρμα, παρά τα λιγοστά προβλήματα στον ήχο που εμφανίστηκαν στην αρχή του σετ.

Το «δέσιμο» των παιδιών, το κέφι που βρέθηκαν και πάλι στο… σανίδι, αλλά και η συμμετοχή του κοινού μας γέμισαν πλήρως τις μπαταριές.

Με τα «Black Magic Tower», «The Day Bastard Leaders Die», ανεβήκαμε στα ύψη, όμως η έκπληξη ήρθε με το «Stand Fight Victory» που παίχτηκε για «παρθενική» φορά σε ζωντανή εμφάνιση. Το κομμάτι κινείται σε mid-tempo όμως ταίριαζε απόλυτα, φτιάχνοντας ατμόσφαιρα για τη συνέχεια. Η εμφάνιση των πάντοτε τίμιων «Mirror» ολοκληρώθηκε, με την ώρα των Exarsis να πλησιάζει επικίνδυνα.

Setlist:
Infernal Deceiver
Souls Of Megiddo
Masters Of The Deep
Curse Of The Gypsy
Galleon
Black Magic Tower
Mirror
Stand Fight Victory
All Streets Are Evil
The Day Bastard Leaders Die
Running From The Law
* Θα ανέβουν και οι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συναυλία.

Οι Exarsis επέστρεψαν στην Κύπρο έπειτα από αρκετό καιρό, έχοντας κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους, όμως η όρεξη για συναυλίες ήταν ορατή από όλους. Τα 4.5 χρόνια απουσίας από τη σκηνή τους κόστισαν διότι ο χρόνος δε γυρνά πίσω, όμως τους έκανε περισσότερο διψασμένους για να προσφέρουν στο κοινό ατόφιο Thrash.

Με τους Νίκο Τραγάκη και Χρήστο Πούλο σε τρομερή φόρμα, η εμφάνιση τους πέρασε σαν οδοστρωτήρας, όπως ακριβώς ήθελαν.

Ανέβηκαν στη σκηνή, απέδωσαν άψογα, έδωσαν περισσότερη ενέργεια από εκείνη που πήραν από τον κόσμο, αφού τους αιφνιδίασαν και κατέβηκαν αφήνοντας όλους εμάς να περιμένουμε την επόμενη φορά, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια τους με αγωνία, τα οποία όπως μάθαμε έχουν αρκετές live εμφανίσεις.

Επέλεξαν να παίξουν μόνο ένα κομμάτι από το «Sentenced To Life» του 2020, με το «The Brutal State» να παίρνει τη μερίδα του λέοντος και δικαίως, διότι πρόκειται για ένα δίσκο ορόσημο του γκρουπ. Η καλύτερη στιγμή για μένα στη βραδιά ήταν το «Surveillance Society».

Ο κόσμος έφυγε από το DownTown γεμάτος και χαρούμενος, ευχόμενος τα καλύτερα στους Αθηναίους που επιστρέφουν δυναμικά στις επάλξεις.

Setlist:
Mind Poisoning
Toxic Terror
Mouthtied
Surveillance Society
Chaos Creation / False Flag Attack
General Guidance
Under Destruction.
* Θα ανέβουν και οι δηλώσεις των παιδιών μετά τη συναυλία.

Σημείωση: Στο φινάλε των Mirror ανακοινώθηκε και η επιστροφή του James Rivera στην Κύπρο με τους Helstar αυτή τη φορά!
Σημείωση: Συγχαρητήρια στον Νίκο Μουτάφη για τη διοργάνωση της συναυλίας των Exarsis.

Για το Chromium-Sun,
Κυριάκος Αποστόλου
Insta: https://www.instagram.com/kyriakos_rng_apostolou/

Latest Posts