Live Report: Dragonbreath – RUSTX: Operation Mindcrime 22/04/2023

Στις 22 Απριλίου 2023 περάσαμε μία αξέχαστη βραδιά. Το Operation Mindcrime στη σκηνή του «Down Town» από τους RUSTX Μεγάλη ανυπομονησία για το τελικό αποτέλεσμα μετά από την πολύμηνη προσπάθεια των παιδιών.

Για το Chromium-Sun,

Κυριάκος Αποστόλου
Instagram: https://www.instagram.com/kyriakos_rng_apostolou/ 

Πριν την εμφάνιση του πολύπειρου γκρουπ στο Stage, σειρά είχαν οι Dragonbreath. Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι, δε θα γράψω αρκετές γραμμές για εκείνους. Τους παρακολούθησα άλλη μία φορά, ήταν εξαιρετικοί, με ενέργεια και εκπλήξεις.

Η εκτέλεση του Queen Of The Reich ήταν φανταστική σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησαν και τελείωσαν με τραγούδια από τις δουλειές τους, κυρίως από το «The Awakening». Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα για να μπει στη συλλογή σας.

Το Setlist:
1. Thermopylae
2. The Curse
3. Achilles’ Revenge
4. 1974
5. Eyes Never Lie
6. Deadly Strike
7. Zillak.
8. Smirni’s Inferno
9. Queen Of The Reich (Queensryche Cover).


Για να αποδώσεις ένα από τα 100 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών στο Heavy Metal δε χρειάζεται μόνο πάθος για τη μουσική και θέληση, καλείσαι να διαθέτεις ισχυρές ικανότητες σε αυτό που κάνεις.

Οι «RUSTX» τόλμησαν, οι «RUSTX» γούσταραν, μαζί τους και ο κόσμος κάθε ηλικίας που βρέθηκε στο χώρο.

Τα αδέρφια Ξάνθου προσπάθησαν με τον καλύτερο τρόπο να παίξουν ζωντανά ένα άλμπουμ που αναφέρεται εν έτη 1988 σε μία διεφθαρμένη κοινωνία.

Τι σύμπτωση… Έπειτα από όσα άντεξε (?) η ανθρωπότητα με τον Covid 19, επέλεξαν να συστηθούν εκ νέου στο κοινό με κάτι μοναδικό. Το «Operation Mindcrime» των Queensrÿche ολοζώντανα στο «Down Town» της Λευκωσίας. Αδύνατο. Κι όμως…

Μία δουλειά που δυσκολεύονται και οι ίδιοι Queensrÿche να αποδώσουν -πλέον- live, τιμήθηκε άρτια από την οικογένεια Ξάνθου, σε ένα αξέχαστο βράδυ. Σε αυτό το Live Report μη περιμένετε ισχυρή κριτική. Προτιμώ να την κάνω στο Tate κάποτε και… αν.

Θα αναφερθώ μόνο σε μερικά σημεία.

– Προσωπικά, ξεχώρισα τα videos που μας έβαλαν αμέσως στο κλίμα, λες και ήμασταν παρών στο «θρυλικό» Operation: Livecrime των Queensrÿche. Δεν πρόκειται να εξισώσω τον Ξένιο Δρουσιώτη και τον Παναγιώτη Ξάνθου με τους Michael Wilton και Chris DeGarmo. Δε γίνεται… Θα σημειώσω όμως, αρκετές φορές οι κιθάρες των παιδιών μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, εκεί όπου θα θέλαμε να ήμασταν και να παρακολουθούσαμε τους Queensrÿche στο απόγειο τους.

– Η εκτέλεση των κομματιών κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής, μάλιστα με γυναικεία φωνητικά, μεγάλο ρίσκο. Η Κατερίνα Ξάνθου φόρεσε τα δερμάτινα της, τη μπλούζα από το «The Warning» και έδωσε τα πάντα στη σκηνή, όχι για να μιμηθεί τον Tate, αλλά για τιμήσει τη δουλειά του.

– Σε ρόλο «Sister Mary» η Νικολέτα Κυπριανού των Receiver. Κρύσταλλο η φωνή της, «σκοτάδι» η εμφάνιση της ως καλόγρια. Μια χαρά. Ο «Dr. X» στην περίπτωση μας ήταν ο Γιώργος Ξάνθου. Σίγουρα έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του γκρουπ μπροστά στον κόσμο που τους αγαπά και τους τιμά με την παρουσία του.

Όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ξάνθου στις δηλώσεις που θα διαβάσετε μέσω της ιστοσελίδας του C.S. σε μερικές ημέρες, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι, στις 22/4 δεν υλοποιήθηκε μόνο ένα όνειρο των μελών της μπάντας, όσοι αγαπάμε αυτή τη μουσική το απολαύσαμε με τη ψυχή μας αυτό το ταξίδι στο ένδοξο παρελθόν των «θρύλων» του Heavy / Progressive Metal.

Σας ευχαριστούμε.

Το setlist:
1. “I Remember Now”
2. “Anarchy—X” (instrumental)
3. “Revolution Calling”
4. “Operation: Mindcrime”
5. “Speak”
6. “Spreading the Disease”
7. “The Mission”
8. “Suite Sister Mary”
9. “The Needle Lies”
10. “Electric Requiem”
11. “Breaking the Silence”
12. “I Don’t Believe in Love”
13. “Waiting for 22”
14. “My Empty Room”
15. “Eyes of a Stranger”.

Υ.Γ.: Έντονος φωτισμός την ώρα του show. Λίγη ατμόσφαιρα παραπάνω θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Υ.Γ. 1: Όσοι ήσασταν στο «Down Town» και δεν είστε σχετικοί με τη συγκεκριμένη μουσική δεν περάσατε καλά, μαθαίνοντας και κάτι; Αν ισχυριστείτε πως όχι, θα είστε ψεύτες, όσο ψεύτικες είναι και οι φωνητικές ικανότητες των trappers της εποχής μας. Πότε θα περάσει αυτή η φρικτή μόδα; 
Υ.Γ. 2: Θα κλείσω με το εξής: Η κοινωνία μας είναι σύγχρονη αλλά με ορατή οικονομική -και όχι μόνο- ανισότητα. Ας μείνουμε μακριά από την υποκρισία, έτσι, ίσως δημιουργήσουμε στο μέλλον μία καλύτερη κοινωνία κυρίως εκτός Social Media.

Latest Posts