Ο «Άρχοντας των Δακτυλιδιών» και το «Χόμπιτ» σε 4K ανάλυση!

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του φανταστικού και δη των σειρών ταινιών «Άρχοντας των Δακτυλιδιών» και «Χόμπιτ», αφού ο Πίτερ Τζάκσον προχωρά σε επανέκδοση σε 4K ανάλυση!

Η πρώτη ταινία της σειράς, «Η Συντροφιά του Δακτυλιδιού» κλείνει φέτος τα 20 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας της, το πρώτο «Χόμπιτ» κλείνει 10 χρόνια, ενώ θυμίζουμε πως έρχεται τηλεοπτική σειρά μέσω του Amazon από τον κόσμο του Τόλκιν!

Η σειρά των ταινιών του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» και το «Χόμπιτ» θα κυκλοφορήσει πλέον σε 4K και ο Τζάκσον εξηγεί τι θα προσφέρει αυτή η έκδοση στην τριλογία. Αρχικά, είπε πως τίποτα δεν άλλαξε στην ιστορία, αλλά συνεχίζουν να είναι οι ταινίες που όλοι αγαπήσαμε. Όσον αφορά την εικόνα, ο Τζάκσον εξηγεί πως η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας 4K HDR (High Dynamic Range) αλλάζει την οπτική εμπειρία αυτών των ταινιών. Ο «Άρχοντας των Δακτυλιδιών» κινηματογραφήθηκε σε 35mm, ενώ οι άλλες δύο ταινίες («Οι Δύο Πύργοι» και η «Επιστροφή του Βασιλιά») είχαν το προνόμιο του digital color timing. Τα «Χόμπιτ» Τώρα, με τη τεχνολογία 4K όλες οι ταινίες θα έχουν την ίδια εικόνα.

Και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Σύμφωνα με μαρτυρίες, από ανθρώπους που είδαν τον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» το αποτέλεσμα σε αφήνει άναυδο. Και σε κανένα σημείο δεν ξεφεύγουν από τις ταινίες που αγαπήθηκαν.

Latest Posts